"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Працівникам ОПЗ пропонують роботу в Африці

Понеділок, 30 січня 2017, 11:42

Після зупинки Одеського припортового заводу спеціалістам почали пропонувати роботу представники аналогічного хімічного підприємства з Алжиру (Африка).

Про це йдеться в матеріалі "Радіо свобода".

Як пише видання, на контакт із спеціалістами Одеського припортового заводу почали виходити представники аналогічного хімічного підприємства з Алжиру.

"Телефонують особисто, зустрічаються через представників. Якщо зарплата на ОПЗ в середньому становить 300 доларів, то алжирці пропонують близько 2 тисяч доларів на місяць", - йдеться в матеріалі.

Реклама:

Як зазначається, в Алжирі такий самий завод за технологією, виробляє аміак та карбамід. Вимоги до спеціалістів: 8-10 років досвіду, профільна освіта, англійська на рівні розуміння мінімального.

За словами працівника ОПЗ і представника профкому підприємства Іллі Юрченко для представників заводу в Алжирі наші спеціалісти це дешева робоча сила.

Втім, як пише видання, чимало южненців вже працюють в Африці і розвивають її хімічну промисловість.

Крім того, як зазначає видання, іншим популярним напрямком, куди запрошують українських спеціалістів з ОПЗ є Польща.

Як відомо, 30 грудня 2016 року ПАТ "Одеський припортовий завод" прийняв рішення зупинити виробництво.

Раніше повідомлялося, що Фонд державного майна після закінчення терміну подачі не отримав жодної заявки на участь в конкурсі з продажу 99,567% ПАТ "Одеський припортовий завод".

Також, співрозмовник, близький до керівництва Фонду державного майна повідомив ЕП, що готується план згортання приватизації ОПЗ.

Читайте також: Що не так з приватизацією ОПЗ

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: