"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Справа ДПЗКУ: Ще одному затриманому повідомлено про підозру

Субота, 28 січня 2017, 10:14

27 січня детективи НАБУ повідомили про підозру четвертому затриманому-учаснику корупційної схеми, через яку ПАТ "Державна продовольча зернова корпорація України" зазнала збитків у розмірі понад 60 млн дол. (понад 1,6 млрд грн).

Про це йдеться у повідомленні НАБУ.

"Цю особу підозрюють у пособництві зловживанню службовим становищем та прийнятті обіцянки неправомірної вигоди іншими підозрюваними (екс-керівниками ДПЗКУ). Дії кваліфіковані за ч.5 ст. 27, ч.2 ст. 364; ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України", - зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, 27 січня Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САПзатримали четвертого учасника корупційної схеми, через яку ПАТ "Державна продовольча зернова корпорація України" зазнала збитків у розмірі понад 60 млн дол.

Реклама:

24 січня детективи НАБУ затримали одного з колишніх керівників ПАТ "Державна продовольча зернова корпорація" (ДПЗКУ) та представника міжнародного зернотрейдера за підозрою у завданні збитків ДПЗКУ на суму понад 60 млн дол.  

Раніше в своєму розслідуванні "Як ДПЗКУ перетворилася на корпорацію монстрів"Економічна правда писала, як виводилися кошти з держкомпанії, і на які саме компанії

За підрахунками ЕП, за 2012-2014 роки з ДПЗКУ було вимито більше 200 млн дол. Частина коштів була виведена з компанії у 2014 році. Саме в період, коли уряд очолював Арсеній Яценюк, а міністерство аграрної політики - "свободівець" Ігор Швайка. Держкомпанію тоді очолював Петро Вовчук.

Валерій Томіленко був виконувачем обов’язків голови та першим заступником голови ДПЗКУ з грудня 2014 до кінця квітня 2015 року.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: