"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" хоче відсторонити главу "Укртрансгазу" - джерело

П'ятниця, 20 січня 2017, 17:01

Правління НАК "Нафтогаз України" вирішило звернутися до наглядової ради компанії з проханням відсторонити від виконання обов'язків президента ПАТ "Укртрансгаз" Ігоря Прокопіва.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" співрозмовник в компанії.

"У четвер правління НАК вирішило внести звернення НР на відсторонення від обов'язків президента "Укртрансгазу" Прокопіва і призначення виконуючим обов'язки Химка (перший віце-президент "Укртрансгазу" Мирослав Химко - Ред.)", - сказав він.

За інформацією співрозмовника агентства, Прокопів, в зв'язку з рішенням правління НАК, пішов на прийом до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

Реклама:

Як відомо, МЕРТ не повідомивши керівництво "Нафтогазу" своїм наказом від 7 вересня оновив статут "Нафтогазу", перебравши на себе функції з управління "Укртрансгазом".

Після цього розгорівся скандал: дії МЕРТ викликали занепокоєння керівництва "Нафтогазу" та Європейського банку реконструкції та розвитку.

19 вересня міністр економіки Степан Кубів заявив, що рішення щодо зміни статуту "Нафтогазу" призупинене.

Пізніше, МЕРТ скасувало зміни до статуту НАК "Нафтогаз України", якими воно перебрало на себе функції з управління ПАТ "Укртрансгаз".

22 вересня Кабінет міністрів забрав у своє управління "Нафтогаз" від Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

Раніше Коболев заявляв, що після повернення "Укртрансгазу" під контроль "Нафтогазу" Прокопіву доведеться написати заяву на звільнення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: