"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укртрансгаз" повернули в управління "Нафтогазу"

Понеділок, 19 вересня 2016, 19:21

Міністерство економічного розвитку і торгівлі скасувало внесені минулого тижня зміни до статуту НАК "Нафтогаз України", якими воно перебрало на себе функції з управління ПАТ "Укртрансгаз"

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Згідно з повідомленням, учасники наради, яка проводилася в понеділок під керівництвом прем’єра Володимира Гройсмана, прийняли спільне рішення про створення робочої групи, очолити яку доручено віце-прем'єр-міністру Володимиру Кістіону.

"До складу робочої групи увійдуть представники низки міністерств, "Нафтогазу", "Укртрансгазу", а також міжнародних організацій", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"Сторони домовились, що робоча група невідкладно розпочне напрацювання конкретних кроків щодо реструктуризації "Нафтогазу" і підвищення ефективності управління НАК "Нафтогаз України" і ПАТ "Укртрансгаз", - повідомляє прес-служба.

Як наголошується, в зв'язку з цим було досягнута домовленість скасувати наказ, який вносить зміни до статуту НАК "Нафтогаз України".

Відповідне рішення Міністерством економічного розвитку і торгівлі уже ухвалене. Також було узгоджено, що буде проведено аналіз та оцінку ключових рішень ПАТ "Укртрансгаз", прийнятих останнім часом.

Згідно з повідомленням, сторони підтримали ініціативу першого віце-прем'єр-міністра - міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва передати управління "Нафтогазом" від Міністерства економічного розвитку і торгівлі Кабінету міністрів як колективному органу.

У свою чергу Френсіс Маліж від імені донорів заявив: "Ми дуже задоволені, що у цій ситуації вдалося досягти консенсусу щодо спільної мети у трансформації корпоративного управління "Нафтогазом" та щодо прискорення кроків, необхідних для підготовки його анбандлінгу.

"Це одна з найбільш важливих реформ в Україні і наріжний камінь стратегії ЄБРР. Я особливо задоволений рівнем відкритості та взаємодії, який ми зараз встановили", - сказав він.

Як повідомлялося, МЕРТ, не повідомивши керівництво НАК "Нафтогаз України" своїм наказом від 7 вересня оновив статут "Нафтогазу", перебравши на себе функції з управління "Укртрансгазом", тоді як раніше це входило в компетенцію правління "Нафтогазу".

19 вересня на засіданні погоджувальної ради міністр економіки Степан Кубів заявив, що рішення щодо зміни статуту "Нафтогазу" призупинене.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: