"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коболєв: після повернення "Укртрансгазу" його голова має піти

Понеділок, 19 вересня 2016, 15:45

Після повернення ПАТ "Укртрансгаз" під контроль НАК "Нафтогаз України" його президенту Ігорю Прокопіву доведеться написати заяву на звільнення.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" заявив глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Зараз, в результаті конфлікту з Мінекономіки, ми прийшли до неприємної ситуації, коли Прокопів більше не зможе обіймати свою посаду", - сказав Коболєв.

"У нас є наглядова рада. Це питання напевно буде винесено на його комітет з етики, який оцінить ситуацію і роль Прокопіва. Я думаю, що після повернення "Укртрансгазу" в "Нафтогаз" йому доведеться написати заяву", - додав глава НАК.

Реклама:

На питання про те, що Коболєв хотів би призначити на місце Прокопіва комерційного директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка глава НАК відповів, що він (Вітренко - Ред.) ніколи в житті не погодився б очолити таку складну махину як "Укртрансгаз".

Як відомо, 7 вересня Міністерство економічного розвитку вивело з-під контролю НАК "Нафтогаз України" здійснення закупівель ПАТ "Укртрансгаз", не повідомивши керівництво НАК "Нафтогаз України".

За інформацією прес-служби НАК, така зміна статуту поставила під загрозу укладення "Нафтогазом" кредитної угоди з залученням Світового банку (СБ) на суму 500 млн дол і є порушенням умов за кредитною угодою з ЄБРР і потенційним дефолтом по заборгованості, гарантованої державою.

Дії МЕРТ вже викликали занепокоєння Європейського банку реконструкції та розвитку.

У "Нафтогазі" заявили, що такі дії ставлять під загрозу виконання Плану реформи корпоративного управління "Нафтогазу".

19 вересня на засіданні погоджувальної ради міністр економіки Степан Кубів заявив, що рішення щодо зміни статуту "Нафтогазу" призупинене.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: