OVERTIME: ГОЛОВНЕ ЗА ВИХІДНІ

Неділя, 15 січня 2017, 20:00

Курс долара на чорному ринку, завищені ціни на ліки, завищені ціни на продукти для дітей-сиріт і вагони-трансформери від УЗ, - головне за вихідні.

Про неофіційний курс на готівковому ринку:

На неофіційному готівковому валютному ринку курс долара досяг рівня 28,8 гривні за долар. У той же час, офіційний курс гривні на 16 січня встановлений на рівні 27,66 гривні за долар.

Сумна новина про завищені ціни на ліки:

Реклама:

Ціни на деякі лікарські препарати в Україні завищені в 14 разів порівняно з референтними країнами.

"Із проаналізованих організацією 97 медпрепаратів третина (28,9%) продається в Україні дорожче, ніж в інших європейських країнах. Понад те, на деякі ліки ціни в нашій країні завищено в 14 разів порівняно з референтними країнами. І треба віддати належне уряду, який усе-таки зважився на реформу системи ціноутворення на фармринку", - йдеться в статті на DT.UA.

Сумна новина про завищені ціни на продукти для дитячого будинку:

У Донецькій області санаторій соцреабілітації дітей-сиріт "Смарагдове місто" уклав з ФОП Родін Олександр Петрович ряд угод на постачання продуктів харчування на суму 3,4 мільйона гривень.

З прикріплених копій договорів випливає, що "Смарагдове місто" купує продукти харчування як мінімум в 2-3 рази дорожче ринку.

Так, наприклад, санаторій придбав 16 650 кг картоплі за ціною 12 грн/кг, хоча її ціна в середньому від 3 до 7 грн/кг. 49500 яєць було придбано по 4 грн/шт, хоча середня ціна закупівлі від 2 до 2,6 грн/шт.

Дві новини про ухильників від податків:

Міхеїл Саакашвілі заявляє, що глава Державної фіскальної служби Роман Насіров допомогає в ухиленні від сплати податків свому тестю Олександру Глімбовському.

Податкова викрила посадових осіб однієї з залізниць, які ухилилися від сплати майже 107 мільйонів гривень податків.

І, наостанок, надихаючі новини зі світу високих технологій:

Лас-Вегас може стати першим містом США, яке почне використовувати безпілотні електромобілі.

Ракета Falcon 9 вивела на орбіту 10 супутників, а її перша ступінь благополучно сіла на морську платформу в Тихому океані.

"Укрзалізниця" запускає "Нічний експрес" з вагонами-трансформерами.

"Фішка потягу - у нових вагонах-трансформерах, з яких сформовано його склад! Це нові вагони з меблями, що трансформуються, ми отримали наприкінці грудня минулого року", - повідомив Балчун.

За його словами, вони дозволяють перевозити пасажирів як вагонами для сидіння, так і спальними вагонами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!