"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 12 січня 2017, 21:00

Злочевський вже не в розшуку, в АМПУ новий голова і легалізація роботів - головне за 12 січня.

Новина дня:

Burisma повідомляє про завершення всіх процесуальних і судових справ в Україні проти президента групи Миколи Злочевського та операційних компаній, що входять до складу Burisma Group.

Рішення було ухвалено через кілька днів після зустрічі першого заступника голови парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Ігоря Кононенка  зі Злочевським в Відні (Австрія).

Реклама:

Також восени 2016 року правоохоронні органи зняли з міжнародного розшуку Злочевського , якого раніше Генпрокуратура звинувачувала в незаконному збагаченні.

Призначення дня:

Латвійського експата Райвіса Вецкаганса призначено в.о. голови ДП "Адміністрація морських портів України". Питання, чи надовго.

Як відомо, 11 січня Приморський районний суд Одеси зупинив дію наказу Міністерства інфраструктури про зміну керівника ДП "АМПУ".

Раніше міністерство інфраструктури направило АМПУ наказ про звільнення Наконечного з посади в. о. голови АМПУ і покладення виконання цих обов'язків на начальника юридичної служби підприємства Сергія Гронського.

Міністр інфраструктури Омелян заявляв, що призначення Гронського - тимчасовий захід з метою встановлення робочого діалогу між Міністерством та АМПУ, а також зупинки зловживань, які здійснюються на підприємстві.

Блокування дня:

Державна фіскальна служба заблокувала додаткові НДС-рахунки сільгоспвиробників.

"Заблокування рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ спричинило неможливість сплати сільгоспвиробниками податку на додану вартість у відповідності з вимогами податкового законодавства", - йдеться у листі-зверненні "Українського клубу аграрного бізнесу" до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.

Імпорт дня:

Європейський постачальник природного газу Engie з 1 січня розпочав імпортувати блакитне паливо в Україну.

Як зазначається, за першу декаду нового року до вітчизняної газотранспортної системи вже надійшло 3,9 млн куб.м.

Лазаренко дня:

Литовське видання 15min.lt виявило в базі даних OCCRP документи, які свідчать про те, що на рахунку в банку Литви лежать близько 30 млн доларів, пов'язані з колишнім прем'єр-міністром України Павлом Лазаренком.

Як говориться в повідомленні, ці кошти заморожені на рахунку місцевого відділення шведського банку SEB, і литовські суди кожні кілька місяців продовжують це заморожування протягом останніх 17 років.

Павло Лазаренко втік з України в 1999 році. У 2004 році був засуджений у США за звинуваченням у відмиванні грошей. Після виходу з в'язниці в листопаді 2012 року, він перебував у центрі ув'язнення Імміграційної та митної поліції США, яка відмовляється сказати, коли випустила його на свободу.

Текст дня:

Директор сонячних зайчиків, або Як миргородський винахідник оголосив війну "Газпрому".

Миргородський винахідник Сергій Юрко розповів про власноруч розроблену та зібрану найбільшу в Україні приватну теплову сонячну станцію, про бізнес на теплі і про те, чому він не патентує свої винаходи.

І наостанок:

Європарламент може легалізувати роботів.

Депутати Європарламенту розглянуть перший всеосяжний звід правил, який визначатиме, як люди будуть взаємодіяти зі штучним інтелектом і роботами.

Згадуємо перший закон робототехніки Айзека Азімова: "Робот не може заподіяти шкоду людині, або своєю бездіяльністю дозволити, щоб людині була заподіяна шкода".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!