У Злочевського підтвердили, що всі справи проти нього закриті

Четвер, 12 січня 2017, 10:04

Burisma повідомляє про завершення всіх процесуальних і судових справ в Україні проти президента групи Миколи Злочевського та операційних компаній, що входять до складу Burisma Group.

Про це йдеться у повідомленні групи.

"Це рішення є результатом спільної багатомісячної роботи двох команд - Генеральної прокуратури України та Burisma Group", - зазначається у прес-релізі.

Burisma уточнює, що Печерський суд Києва зобов’язав Генеральну прокуратуру України закрити справу проти Злочевського та зняти його з розшуку. ГПУ виконала відповідну постанову суду.

Реклама:

"Після розгляду діяльності Злочевського в Україні за період з 2002 року по 2014 рік, Британський суд ухвалив рішення на його користь та зобов’язав Бюро по боротьбі з фінансовими махінаціями в особливо великих розмірах оплатити судові витрати відповідача", - повідомляється у прес-релізі.

Раніше суд відмовив прокуратурі і не скасував спецдозвіл на видобуток газу компанії Злочевського.

Рішення було ухвалено через кілька днів після зустрічі першого заступника голови парламентської фракції Блоку Петра Порошенка Ігоря Кононенка  зі Злочевськимв Відні (Австрія).

Генпрокуратуру не зацікавила зустріч Кононенка і Злочевського, а також ГПУ на запит "Української правди" повідомила, що справи проти екс-міністра закриті.

Також восени 2016 року правоохоронні органи зняли з міжнародного розшуку Злочевського , якого раніше Генпрокуратура звинувачувала в незаконному збагаченні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: