OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

Четвер, 29 грудня 2016, 20:00

Інтерв'ю з Ніною Южаніною і 100 мільйонів доларів на порятунок гривні - головне за 29 грудня.

Новини дня:

Падіння гривні не пов’язано з націоналізацією Приватбанку – НБУ.

"З одного боку, пропозицію валюти стримує наявність гривневої ліквідності і, відповідно, відсутність потреби продавати валютну виручку у компаній-експортерів, які протягом минулого та поточного тижня отримали відшкодування ПДВ на суму 12,5 млрд гривень", - сказав заступник голови Національного банку Олег Чурій.

Реклама:

З іншого боку, за його словами, суттєво зріс попит на іноземну валюту зі сторони учасників ринку, викликаний необхідністю компаній робити платежі за кредитами в іноземній валюті наприкінці року. 

Ще НБУ готовий продати 100 мільйонів доларів для порятунку гривні.

"Як і раніше, Національний банк готовий виходити на ринок з валютними інтервенціями для згладжування надмірних коливань обмінного курсу гривні, викликаних тимчасовими чинниками, та має достатньо інструментів для цього", - сказав Чурій.

Заступник голови НБУ заявив, що обсяг міжнародних резервів становить близько 15,6 млрд доларів.

Насіров підозрює Марушевську в заниженні цін на товари.

Глава Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що підозрює екс-голову Одеської митниці Юлію Марушевську в заниженні цін на товари.

Насіров зазначив, що після відставки Марушевскої митні надходження в Одеській області збільшилися на 30% або на 300 млн гривень.

При цьому він не уточнив, чи ведеться слідство стосовно інших посадових осіб.

Тексти дня:

Інтерв'ю з головою комітету з питань податкової і митної політики Ніною Южаніною.

Поговорили з нею про те, чому вона не довіряє Данилюку, що відбувалося в останню добу бюджетного процесу, і як окремі рішення позначаться на доходах бюджету-2017.

VoxCheck заяв екс-правління Приватбанку.

20 грудня стало відомо про націоналізацію Приватбанку. Представники уряду та НБУ пояснили це рішення поганою якістю кредитного портфеля, величезною кількістю пов'язаних кредитів та недокапіталізацією банку. Екс-правління банку виклало свою версію: несправедливі дії НБУ, вибірково спрямовані проти найбільшого українського банку. VoxUkraine аналізує заяви екс-правління банку.

І останнє. Колонка власника і голови Ради директорів Global Spirits Євгена Черняка про "Укрспирт", що вийшла в відповідь на інтерв'ю міністра аграрної політики і продовольства Тараса Кутового на ЕП:

"Дуже багато хто з нинішніх чиновників дуже скоро будуть в бігах або в тюрмі. Такого цинічного злодійства і такої кількості смертей, пов'язаних з "лівим" спиртом від "Укрспирту" не було навіть за попередньої влади".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!