OVERTIME: ГОЛОВНІ ПОДІЇ ДНЯ

П'ятниця, 11 листопада 2016, 20:00

Ціна підвищення мінімалки, розкрадання на УЗ, законопроект щодо захисту ошуканих вкладників і автопарк Кабміну на 33 мільйони гривень - головні новини 11 листопада.

Почнемо з мінімальної зарплати. Журналіст ЕП, Галина Калачова вивчила проект бюджету на 2017 рік і проаналізувала за рахунок чого влада збирається перекрити витрати на мінімальну зарплату, які перевищують 28 мільярдів гривень.

Якщо коротко, то Мінфін бачить ці надходження в зростанні доходів від основних податків (ПДФО, єдиного соцвнеску, єдиного податку, ПДВ) і за рахунок збільшення фонду оплати праці. Головне очікування від підвищення зарплат - детінізація. Вона повинна збільшити надходження від єдиного соціального внеску і скоротити дефіцит Пенсійного фонду.

А ось зрозуміла табличка як було і як стало:

Реклама:
 

***

Тривожний дзвіночок для Ахметова, який ризикує втратити контроль над тепломережами Києва: Київська адміністрація не має наміру продовжувати контракт з "Київенерго" по керуванню тепловими активами міста.

 "Тепломережі в місті в поганому стані. Вони сьогодні знаходяться під управлінням "Київенерго". Концесія завершується наступного року. І ми розглядаємо можливість або передати всі тепломережі в муніципальне управління, або залучити міжнародних операторів (зараз ведуться такі переговори), які можуть взяти мережі в ефективне управління", - сказав мер столиці Віталій Кличко.

***

Важлива колонка про єдиний електронний квиток, яку написала нам Яніка Мерило, радник Міністра інфраструктури та заступник міського голови Дніпра.

Вона розповідає про необхідність прийняття законопроекту про введення єдиного електронного квитка.

Його прийняття важливе з кількох причин: Це інновація, яка дозволяє отримувати точну статистику пасажиропотоків і ефективно перерозподіляти транспортні потоки. Це інновація, яка виведе гроші з "тіні". Це інновація, економічний ефект від якої може перевищити 17 млрд грн на рік. І, нарешті, це просто спрощує життя багатьом людям, тому що зручно.

***

Важливі цифри дня:

Більш 1,150 мільярда доларів зберігається у державному "Ощадбанку" на рахунках Віктора Януковича і Миколи Азарова.

20,38 мільярда гривень втратили 35 збиткових банків з початку року.

8,75 мільярда гривень сумарного прибутку в січні-вересні 2016 року отримали 65 банків зі ста діючих установ.

52,92 мільйона гривень "Київводоканал" заплатить компанії "Альтіс-Спецбуд", яка належить тестю Насирова, за ремонт каналізації.

32,8 мільйона гривень - саме стільки в бюджеті на 2017 рік заплановано на утримання автопідприємства секретаріату Кабінету міністрів України.

У 30 мільйонів гривень оцінюється сума збитків на "Укрзалізниці", нанесених за кілька років використання протиправних схем посадовими особами одного з підрозділів регіональної філії "Південна залізниця".

На 3 мільйони гривень НБУ незаконно оштрафував "Ощадбанк" за недотримання закону про фінансовий моніторинг, що підтвердив Вищий адміністративний суд.

***

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про захист ошуканих вкладників банків.

За словами глави держави, законопроект передбачає надання права Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, після ретельного вивчення всіх обставин укладення кожного конкретного депозитного договору і після розробки порядку виплат, забезпечити повернення коштів.

***

І закінчимо ми нашу п'ятничну підбірку текстом про енергоефективність. Почитайте про Луцьк, який зміг. Там чверть будинків відмовилася від послуг ЖЕКів. Деякі луцькі ОСББ не побоялися взяти кредити на суму понад 3 млн грн, а в цілому кредитний портфель луцьких будинків перевищив 20 млн грн.

У виграші і люди, і міський бюджет, який завдяки грамотному енергоменеджменту показує скорочення витрат на енергоносії на 12% в рік, а це 5 млн грн, і тільки в бюджетних установах.

Не змерзайте і хороших вихідних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!