Порошенко вніс в Раду проект закону щодо захисту ошуканих вкладників

П'ятниця, 11 листопада 2016, 18:01

Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону щодо захисту ошуканих вкладників банків.

Про це повідомляє прес-служба банку.

Глава держави визначив цей проект закону "Про внесення змін до закону про систему гарантування вкладів фізичних осіб щодо відшкодування фізичним особам шкоди завданої зловживаннями в сфері банківських та фінансових послуг" як невідкладний.

"Звертаюся до парламентарів з проханням у вівторок поставити його на голосування і проголосувати", - додав президент.

Реклама:

Документ був розроблений за участі Національного банку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерства фінансів, правоохоронних органів.

За словами Глави держави законопроект передбачає надання права Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, після ретельного вивчення всіх обставин укладання кожної конкретної депозитної угоди і після розроблення порядку виплат, забезпечити повернення коштів.

Голова Спілки вкладників банку "Михайлівський" Олег Мосін висловив сподівання, що ця законодавча ініціатива зможе вирішити проблеми великої кількості людей, яких обдурили шахраї під виглядом банківської установи.

"Цей законопроект дає можливість людям повернути свої вклади, а шахраям-банкірам включається "червоне світло" для того, щоб вони більше не могли в такий спосіб ошукувати людей", - сказав Мосін.

Нагадаємо, у серпні вкладники банку "Михайлівський" перекривали рух вулицею Хрещатик.

Також вони пікетували будівлю, де розміщено Фонд гарантування вкладів за адресою Січових стрільців 17 у Києві.

У серпні Порошенко пообіцяв вкладникам банку "Михайлівський", що глава цієї фінансово-кредитної установи буде засуджений, вкрадені гроші будуть знайдені і використані для виплат вкладникам.

У травні в банк "Михайлівський" була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

 23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО "Банк Михайлівський" до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Прокуратура Києва також розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо" і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Національний банк оцінив завдані власником банку "Михайлівський" Віктором Поліщуком збитки в 23 млрд гривень.

Детальніше про те, що сталося з банком "Михайлівський" можна почитати в матеріалі "Економічної правди".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: