"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ГПУ вилучає документи в компанії Уткіна у справі "Укргазвидобування"

Понеділок, 22 серпня 2016, 20:13

ГПУ в понеділок вилучила документи в офісі ТОВ "Юармс", що належить засновнику "Квазар-Мікро" (холдинг KM Core) і венчурному підприємцю Євгену Уткіну, у справі про закупівлю в 2012 році дочірньою компанією "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України" програмних продуктів SAP.

Про це Уткін написав на своїй сторінці в Facebook.

"Зараз проходять слідчі дії у всіх компаніях, які знаходяться на території. Триває вилучення всього підряд, зокрема грошових накопичень співробітників", - написав Уткін, уточнивши, що підставою для слідчих дій стало рішення Печерського суду від 4 серпня цього року.

Реклама:

Згідно його копії, опублікованій власником "Юармс", суд дозволив обшук в приміщеннях на вул. Північно-Сирецькій, 1-3, що належить ТОВ "АТА", дочірньому підприємству "КМС Україна", дочірньому підприємству "Енвіжі-холдинг", ПрАТ "Сітронікс Ай Ті Активи", компанії "КМ КОР Лімітед" і дочірньому підприємству "Сітронікс інформаційні технології".

Задекларована мета слідчих дій - виявлення і вилучення програмних продуктів SAP і документів "Юармс", зокрема зі зв'язків з рядом інших компаній, серед яких ще одна "дочка" НАК - "Укргазвидобування", ТОВ "САП Україна" - представник в Україні німецької SAP AG, ТОВ "КМ Техно", "КМ Дісті" і "КМ Лабе", ТОВ "ПС Квазар Мікро Радіо", ТОВ "IТ-Консалтинг", ТОВ "Де Ново", ТОВ "Сітронікс Телеком Солюшнс Україна".

За словами Уткіна, співробітники Генпрокуратури і Служби безпеки України вранці зламали двері і проникли в офіс KM Core, однак потім представники СБУ, "переконавшись у відсутності на даний момент загрози з нашого боку з повалення державних засад", покинули територію.

Як уточнив підприємець наприкінці дня, обшуки, зокрема, проходять в компанії "КМ Сервіс", де працюють прибиральниці, водії та інші люди, що забезпечують життєдіяльність компанії.

"Частина з них, ті, які не вірять в банківську систему, зберігали заощадження в офісі. Гроші вилучено, (приїхали) "швидкі допомоги" - повна демотивація... Триває брутальне знущання над простими людьми. Крім того, такий віяловий наїзд триває по наших сусідах", - описав ситуацію засновник "Квазар-Мікро".

Він підкреслив, що компанія впевнена в своїй правоті і наразі працює з адвокатами.

Згідно з матеріалами справи, "Укргазвидобування" в листопаді 2012 року оголосило про проведення відкритих торгів на побудову комплексної автоматизованої системи управління на базі програм SAP, на яких перемогла "КМ Техно" з ціною 63,1 млн гривень.

На думку департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ, далі компанії здійснювали дії "з метою незаконного заволодіння державними коштами".

Як повідомив прес-центр СБУ, представники служби спільно з ГПУ розкрили механізм розкрадання бюджетних коштів при закупівлі програмного забезпечення для газодобувної галузі.

"Правоохоронці встановили, що протягом 2012-2014 років керівництво одного з державних газовидобувних підприємств уклало низку угод з декількома комерційними структурами. Згідно з ними, бізнесмени повинні були надати програмне забезпечення більш ніж на 62 млн гривень для об'єктів газовидобутку", - відзначили в прес-центрі.

У спецслужбі поінформували, що під час слідчих дій співробітники спецслужби задокументували відсутність сплаченого ПЗ в головному офісі держпідприємства і його регіональних структурах. При цьому на ДП і у одного з київських постачальників ПО була виявлена документація, що свідчить про проведення фінансової операції з бюджетними коштами.

Відкрито кримінальне провадження за низкою відповідних статей Кримінального кодексу України.

Раніше Уткін повідомив, що співробітники Служби безпеки та Генеральної прокуратури, прийшли з обшуком в один з офісів інвестиційного холдингу KM Core.

Також працівники Генеральної прокуратури України в понеділок проводили обшуки на підприємствах та в офісах ПАТ "Укргазвидобування".

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!