"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У компанію Євгена Уткіна KM Core прийшли з обшуком

Понеділок, 22 серпня 2016, 13:55

Співробітники Служби безпеки та Генеральної прокуратури, прийшли з обшуком в один з офісів інвестиційного холдингу KM Core, переплутавши компанію.

Про це ЕП заявив президент KM Core Євген Уткін.

"KM Core - це холдингова компанія, у якої є дочірні підприємства. Вона знаходиться за адресою Північно-Сирецька, 1-3. Ця адреса займає кілька кварталів і півмільйона квадратних метрів. Крім того, є ще сотні інших компаній, які знаходяться також за цією адресою", - розповів Уткін.

За його словами, 22 серпня, о 8:30 ранку, слідчий ГПУ і підкріплення з кількохдесятків машин СБУ, добре озброєних, прийшли з обшуком в компанію.

Реклама:

"Зайшли саме в компанію UA:RTA, яка займається волонтерським проектом - технологіями подвійного призначення і завдяки якій за два роки кілька тисяч наших виробів воює в АТО без оплати державою", - додав він.

Уткін зазначив, що співробітники СБУ вибили двері, почали виймати документацію, і не пускали його як власника.

"Потім я підняв галас і не знаю, це або не це, але слідчий зі мною поговорив і пояснив, що ця компанія не має відношення, а є у мене інша компанія, яка має відношення до справи, за якою вони прийшли", - додав президент KM Core.

За його словами, це компанія Квазар-Мікро, в якій працює близько 10 осіб, виконувала роботи для однієї з державних компаній в 2012 році.

"Було поставлено обладнання, роботи зроблені, акти, приймання, але грошей нам не заплатили. І ми вже три роки перебуваємо в судах з цією компанією і вигравали всі суди", - додав він.

Як зазначив Уткін, трохи пізніше СБУ поїхали, а замість них приїхало кілька десятків працівників Генпрокуратури.

"Зараз відбувається виїмка ГПУ зі всіх компаній за цією адресою. Зараз блокується бізнес-центр, шість поверхів: один поверх повністю, на п'яти пересування обмежене", - додав Уткін.

Євген Уткін - український інвестор і меценат. У 1990 році він заснував одну з перших на пострадянському просторі IT-компаній "Квазар-Мікро" (сьогодні це холдинг KM-Core), яку вивів на IPO. Уткін займається венчурним інвестуванням: в портфелі холдингу безліч стартапів і зрілих компаній. Також він розвиває освітні та культурні проекти: "Гогольfest", Jazz in Kiev, культурно-освітній центр "Майстер Клас".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: