Державіаслужба спростила доступ до ринку авіаперевезень

Вівторок, 17 травня 2016, 12:41

Зміни до порядку надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній вступили в силу з 17 травня 2016 року.

Відповідний наказ Державної авіаційної служби №222 від 4 квітня опубліковано в "Офіційному віснику України".

Документом зокрема виключено умову перевірки переважного володіння (більш ніж 50% статутного капіталу) авіаційного перевізника при отриманні права на експлуатацію повітряної лінії.

"Така перевірка здійснюється в процесі ліцензування перевізника і новий порядок усуває дублювання", - повідомила прес-служба Державіаслужби.

Реклама:

Також виключено умову щодо виконання авіаперевізником регулярних рейсів в межах України протягом періоду не менше ніж 12 місяців.

Мережа маршрутів та їх економічна доцільність залишаться в компетенції авіакомпаній, особливо під час чутливого етапу відновлення ринку.

Крім того внесено умову щодо сплати в повному обсязі державних зборів, передбачених Повітряним кодексом України.

Згідно з повідомленням, це забезпечить рівні умови для всіх перевізників при доступі до ринку повітряних перевезень при наданні нових прав на експлуатацію повітряних ліній.

"Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування, тож комісія Державіаслужби з розгляду питань щодо прав на експлуатацію повітряних ліній на черговому засіданні в кінці травня керуватиметься новим порядком", - йдеться у повідомленні.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: