США вперше розкрили суму свого боргу перед Саудівською Аравією

Вівторок, 17 травня 2016, 10:13

Станом на березень 2016 року сума казначейських зобов'язань США, власником яких є Саудівська Аравія, становила 116,8 млрд доларів.

Про це пише Bloomberg з посиланням на дані Мінфіну США, розкриті фінансовим відомством відповідно до Акту про свободу інформації.

Як зазначає агентство, Саудівська Аравія входить в десятку найбільших іноземних власників держборгу США. Найбільшими ж власниками боргу є Китай (1,3 трлн доларів) і Японія (1,1 трлн доларів).

Реальні обсяги боргу США перед Саудівською Аравією можуть навіть бути вище, пише РБК.

Реклама:

Валютні резерви Саудівської Аравії становлять 587 млрд доларів. Загальна практика центральних банків, згідно зі статистикою МВФ, передбачає розміщення двох третин валютних резервів в доларах.

Частина, боргових зобов'язань що залишилася, може бути акумульована в офшорних юрисдикціях. Зокрема, Бельгія є власником 143 млрд доларів американських зобов'язань, при цьому на балансі зареєстрованих в королівстві компаній також числяться казначейські облігації, офіційним власником яких є Китай.

США публікують дані про іноземних власників своїх казначейських зобов'язань з 1974 року, але Саудівська Аравія ніколи раніше не називалося в числі власників боргу.

У списку утримувачів боргів Ер-Ріяд раніше вказувався в складі 14 нафтових країн, на балансі яких до лютого 2016 року сумарно був 281 млрд доларів.

Згідно з розкритими даними, в трійку найбільших власників боргу США серед нафтових держав, крім Саудівської Аравії, входять ОАЕ (62,5 млрд доларів) і Кувейт (31,2 млрд доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!