"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Нафтогазі" ще думають щодо санації "Укрнафти"

Середа, 23 березня 2016, 13:36

НАК "Нафтогаз України" проаналізує доцільність рішення про початок процедури санації нафтовидобувної компанії "Укрнафта".

Про це повідомив глава НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв, передає "Ліга.Бізнес".

"Думаємо, наскільки доцільним буде це рішення. Пропозиція знаходиться на розгляді у юристів Нафтогазу. Днями буде нарада з Мінфіном і ДФС, на якій будуть порушені питання податкових боргів Укрнафти", - зазначив Коболєв.

На засіданні наглядової ради ПАТ "Укрнафта", яке відбудеться 28 березня, головною темою стане розгляд фінансового становища та ініціювання процедури санації.

Реклама:

Нагадаємо, що 16 березня голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв доручив директору департаменту корпоративних прав переговори з головою правління "Укрнафти" Марком Роллінсом щодо початку процесу санації компанії.

Як повідомлялося, глава правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінс раніше заявив, що рекомендуватиме наглядовій раді компанії почати процедуру досудової санації для погашення заборгованості.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

Раніше Роллінс заявляв, що ПАТ "Укрнафта" розрахується з державним бюджетом України за податковими боргами після покриття газової, дебіторської заборгованості перед компанією.

Нагадаємо, олігарх Ігор Коломойський, який зараз живе в Женеві, знову прибув до Києва.

Секретаріат Кабміну пояснював, що Яценюк і Коломойський зустрічалися з питання компанії "Укрнафта" 21 лютого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!