"Укрнафта" отримала 4,9 мільярда гривень чистого збитку

Понеділок, 14 березня 2016, 12:33

Чистий збиток "Укрнафти" за 2015 рік становить 4,9 мільярда гривень.

Про це "Економічній правді" повідомило джерело в Кабміні.

За словами джерела, дебіторська заборгованість компанії становить 14 мільярдів.

 
 

Заступник голови правління "Укрнафти" Геннадій Радченко повідомив в коментарі ЕП, що цей документ - неаудована нефінальна фінансова звітність за 2015 рік.

Реклама:

За його словами, згідно з Міжнародними Стандартами Фінансової Звітності (МСФЗ), компанія проводить певні проводки у фінансовій звітності тільки на етапі закриття річного періоду.

"До таких операцій, наприклад, відносяться нарахування резервів і забезпечення під можливі майбутні витрати, включаючи штрафи і пені з податків і дивідендів", - зазначив заступник голови "Укрнафти".

"Крім цього, на етапі закриття річної звітності, ПАТ "Укрнафта" були переглянуті принципи відображення деяких, раніше визнаних доходів, на суму 2,6 млрд гривень які, згідно МСФЗ, зараз відображені на інших (позабалансових) рахунках", - додав Радченко.

Він також заявив, що остаточна фінансова аудована звітність за 2015 рік буде включати можливий вплив знецінення основних коштыв компанії, що теж матиме істотний вплив на фінансовий результат 2015 року.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток.

При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Раніше Роллінс заявляв, що ПАТ "Укрнафта" розрахується з державним бюджетом України за податковими боргами після покриття газової, дебіторської заборгованості перед компанією.

Економічна правда

Підписуйтесь на наші push-повідомлення, щоб першими дізнаватися про появу нових матеріалів. Ми обіцяємо надсилати тільки дійсно важливі повідомлення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: