Роллінз розповів, коли "Укрнафта" розрахується з податковими боргами

П'ятниця, 15 січня 2016, 18:04

ПАТ "Укрнафта" розрахується з державним бюджетом України за податковими боргами після покриття газової, дебіторської заборгованості перед компанією.

Про це глава компанії Марк Роллінз повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Роллінза, відповідну позицію він висловив на засіданні під головуванням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в четвер у Києві.

"Я не відмовлявся платити борг з податків, однак, у компанії зараз просто немає грошей - ви ж бачили сьогоднішню ціну на нафту? "Укрнафта" зможе виплатити борг, якщо з компанією розрахуються за газ і якщо виплатять дебіторку - в ідеалі звичайно, щоб відбулося і те, і інше", - сказав він.

Реклама:

При цьому Роллінз спростував інформацію про те, що він відмовляється піднімати питання покриття дебіторської заборгованості перед "Укрнафтою" до проведення "взаємозаліку" за газовими боргами.

"Ні, я сказав (на засіданні - Ред.), що буду робити все можливе, щоб повернути дебіторську заборгованість на баланс "Укрнафти" в терміни погашення", - зазначив глава компанії.

Як повідомлялося, заборгованість "Укрнафти" перед державним бюджетом по сплаті податків і зборів за період з серпня 2014 року по 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

13 січня відбулося засідання з питання бюджетної заборгованості "Укрнафти" під головуванням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, на нього не допустили депутатів від "Самопомочі" Руслана Сидоровича та Андрія Журжія.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: