"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яресько: Україна має шанс уникнути суду з РФ щодо "боргу Януковича"

Субота, 23 січня 2016, 22:08

Міністр фінансів України Наталія Яресько вважає, що ще є шанс уникнути судової тяганини з Росією щодо трьох мільярдів доларів боргу, виплату якого Київ пропустив у грудні.

Про це Яресько заявила на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі в поширеному 23 січня інтерв’ю Bloomberg News, повідомляє "Радіо Свобода".

За її словами, українські та російські чиновники можуть зустрітися "найближчим часом" для обговорення цього питання.

Раніше Мінфін РФ заявив, що з 1 січня вжив заходів для початку судового розгляду щодо "боргу Януковича".

Реклама:

Як відомо, 22 січня Росія і Україна провели неформальний обмін думками про можливість початку переговорів з врегулювання українського боргу за посередництва Мінфіну Німеччини, але не змогли домовитися через небажання України визнавати офіційний статус боргу.

Раніше Яресько заявила, що Німеччина надає допомогу Україні у питанні організації переговорів з Росією про реструктуризацію державного боргу і Київ розраховує на продовження такої допомоги для досягнення позитивного результату.

Борг за євробондами на 3 млрд доларів, які Росія викупила в кінці 2013 року, повинен був бути погашений у грудні 2015 року.

Україна ввела мораторій на обслуговування цієї заборгованості, у відповідь Росія заявила про намір подати в англійський суд і вже почала відповідну процедуру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: