Україна і РФ не домовилися про переговори щодо "боргу Януковича"

П'ятниця, 22 січня 2016, 18:39

Росія і Україна провели неформальний обмін думками про можливість початку переговорів з врегулювання українського боргу за посередництва Мінфіну Німеччини, але не змогли домовитися через небажання України визнавати офіційний статус боргу.

Про це заявив журналістам заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак, передає "Інтерфакс-Україна".

"За посередництва Мінфіну Німеччини відбувся неформальний обмін думками щодо можливості таких переговорів", - сказав він, коментуючи заяви міністра фінансів України Наталії Яресько про переговори щодо боргу за участю Німеччини.

"Однак через безкомпромісну позицію України, яка виражається в небажанні визнавати офіційний статус боргу та пропонувати Російський Федерації умови кращі, ніж були запропоновані приватним кредиторам, домовитися про початок переговорів поки не вдалося", - додав Сторчак.

Реклама:

Раніше Яресько заявила, що Німеччина надає допомогу Україні у питанні організації переговорів з Росією про реструктуризацію державного боргу і Київ розраховує на продовження такої допомоги для досягнення позитивного результату.

Борг за євробондами на 3 млрд доларів, які Росія викупила в кінці 2013 року, повинен був бути погашений у грудні 2015 року.

Україна ввела мораторій на обслуговування цієї заборгованості, у відповідь Росія заявила про намір подати в англійський суд і вже почала відповідну процедуру.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: