Розмовляти з РФ про "борг Януковича" допомагає Німеччина - Яресько

П'ятниця, 22 січня 2016, 12:15

Німеччина надає допомогу Україні в організації переговорів з Росією про реструктуризацію боргу і Київ розраховує на продовження такої допомоги для досягнення результату.

Про це міністр фінансів Наталія Яресько заявила журналістам у п'ятницю в кулуарах "Українського сніданку" в Давосі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми завжди відкриті (до переговорів з РФ про реструктуризацію боргу – ред.). Я веду розмови разом з нашими друзями і партнерами в Німеччині", – сказала вона.

Яресько нагадала, що міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле допоміг в організації зустрічі з міністром фінансів РФ Антоном Сілуановим 12 жовтня в Лімі (Перу) у кулуарах засідання МВФ і брав участь в ній.

Реклама:

Коментуючи зустріч з Шойбле в Давосі 21 січня, Яресько сказала, що він і далі допомагатиме в організації зустрічей з Мінфіном Росії.

Вона висловила жаль, що російська делегація не змогла зустрітися в Давосі, але припустила, що така зустріч все ж відбудеться найближчим часом і може пройти в Берліні.

Яресько додала, що Київ як і раніше відкритий до переговорів і реструктуризації, але її умови не повинні бути кращими, ніж ті, за якими була проведена реструктуризація для приватних кредиторів.

Борг за євробондами на $3 млрд, які Росія викупила в кінці 2013 року, повинен був бути погашений у грудні 2015 року. Україна ввела мораторій на обслуговування цієї заборгованості, у відповідь Росія заявила про намір подати в англійський суд і вже почала відповідну процедуру.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: