До Росії не пустили близько 200 тонн турецьких продуктів

Середа, 2 грудня 2015, 15:31

Россільгоспнагляд за останній тиждень листопада затримав в порту Новоросійська близько 200 тонн сільськогосподарської продукції з Туреччини.

Про це повідомляє прес-служба Россільгоспнагляду по Краснодарському краю і республіці Адигея.

У відомстві повідомили, що у пунктах "пропуску Краснодарського краю при проведенні карантинного фітосанітарного контролю імпортної підкарантинної продукції було виявлено 17 партій з Республіки Туреччина, що не відповідають фітосанітарним вимогам РФ, загальною вагою понад 184 тонн".

"У зараженій продукції були виявлені такі шкідники, як середземноморська плодова муха і західний квітковий трипс. Карантинні об'єкти були виявлені в партіях томатів, перцю, мандаринах, гранатах, апельсинах, баклажанах і кабачках", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"З початку 2015 року було виявлено 90 випадків виявлення карантинних об'єктів, в продукції, що надходить з Республіки Туреччина, загальною вагою понад 1322 тонни", - зазначає відомство.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін 28 листопада запровадив низку санкцій проти Туреччини.

У віторок уряд Росії оприлюднив перелік заборонених до ввезення турецьких продуктів.

24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот і штурман катапультувалися, один з них загинув, іншого врятували.

Турецькі військові показали дані радіолокатора, які свідчать про те, що російський бомбардувальник Су-24 порушував повітряний простір Туреччини.

Згодом Путін виступив з низкою звинувачень на адресу Туреччини.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: