Нове керівництво "Мрії" ще не отримало контроль над великою кількістю активів

Четвер, 19 березня 2015, 13:03

Старе керівництво агрохолдингу "Мрія" досі не передало контроль новому менеджменту над великою кількістю активів.

Про це йдеться в презентації, яке була підготовлена новим керівництвом компанії для кредиторів.

"Велика кількість активів не були передані колишнім керівництвом. Нове керівництво і радники кредиторів сповнені рішучості продовжувати зусилля, спрямовані на повернення активів", - йдеться у презентації.

Зокрема, зазначається, що колишнє керівництво раніше декларувало наявність в агрохолдингу 200 юридичних осіб – в Україні, і 21 компанії  - на офшорах. У той же час, нове керівництво отримало контроль над 141 компанією – в Україні, і 18 – з пропискою на офшорах.

Реклама:

Також в документі зазначається, що в агрохолдингу раніше заявляли, що мають в розпорядженні 320 тисяч га землі, але нове керівництво зараз контролює лише близько 220 тисяч га.

Із задекларованих запасів сільгоспкультур зафіксовано лише 20%. "Інвентаризація триває досі, але очікується, що буде тільки близько 20% із прогнозованої старим керівництвом кількості", - наголошується в презентації.

Крім цього, в документі відзначається, що нове керівництво немає контролю зараз над "сестринськими" компаніями "Мрії". Серед них логістичний оператор, ділянка в порту "Південний" та  цукрові заводи.

На перших етапах перемовин кредитори звинувачували Гутів у тому, що вони приховують активи і закликали українську владу втрутитися. Однак пізніше акціонери запевнили, що усі ці активи будуть враховані в структурі агрохолдингу.

В документі також зазначається, що нове керівництво представить найближчим часом 3-5 річний бізнес-план для кредиторів

Як відомо, Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,24 мільярда доларів.

На початку 2015 року Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Напередодні кредитори повідомили, що контроль над компанією переходить до нового керівництва, яке було обрано ними.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році. Групою компаній "Мрія" фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: