"Мрію Агрохолдинг" очолить екс-менеджер компанії Ахметова

Середа, 4 лютого 2015, 13:48

Генеральним директором Групи компаній "Мрія" стане Саймон Чернявський, який досі очолював аграрну компанію HarvEast.

Цю інформацію Економічній правді підтвердили кілька джерел, ознайомлених із ходом підбору топ-менеджерів для агрохолдингу кредиторами.

У той же час на сайті HarvEast вказується, що у компанії новий гендиректор.

Раніше повідомлялося, що кредитори "Мрії" завершили процес обрання нового керівництва агрохолдингу.

Реклама:

"До його складу увійшли генеральний, фінансовий та операційний директори зі значним практичним досвідом роботи у сільськогосподарській галузі. Імена новопризначених керівників будуть оголошені після того, як вони обіймуть свої посади в компанії", - зазначалося в прес-релізі комітетів кредиторів.

Станом на 14.10 від кредиторів "Мрії" надійшов прес-реліз з інформацією про нове керівництво агрохолдингу, який підтверджує слова джерел. Крім цього, в релізі зазначається, кого було призначено на інші позиції.

Зокрема, фінансовим директором "Мрії" призначено Тона Хулса (Ton Huls), який з 2007 року обіймав посаду фінансового директора компаній Allseeds та "Зерноторгової компанії" в Україні. Перед цим Хулс очолював департамент корпоративних банківських послуг в ING Bank Україна.

Операційним директором компанії призначено Віктора Кухарчука, який має значний досвід роботи управління фермерськими господарствами в Україні, Європі та США. Протягом останніх п’яти років Віктор працював директором з виробництва у датській агропромисловій компанії Trigon Agri, яка управляє сільськогосподарськими активами в Україні, Естонії та Росії.

Як відомо, Група компаній "Мрія" потрапила в складне фінансове становище – в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

На початку 2015 року Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи "Мрія" у 2002 році. Групою компаній "Мрія" фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут.

Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії" - компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group - один з кредиторів агрохолдингу - звернувся до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

На даний момент ще невідомо, як відбуватиметься передача операційного контролю над агрохолдингом - від номінальних власників кредиторам.

Напередодні акціонери компанії повідомили, що кредитори погодились на їх пропозицію і об'єднали свої зусилля, щоб підтримати компанію та успішно завершити процес реструктуризації заборгованості.

Водночас власники не повідомляли, що вони погоджуються із зміною менеджменту компанії. Раніше один із власників компанії – Микола Гута - в інтерв'ю заявив, що генеральним директором агрохолдингу залишається Владислав Луговський.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: