Россільгоспнагляд "забракував" українську ковбасу

Четвер, 5 лютого 2015, 11:43

Інспектори Россільгоспнагляду не пустили до Криму партію ковбасної продукції з Хмельницької області.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пишуть "Крим.Реаліі".

Як сказано в повідомленні, збірна партія, в складі якої перебувало 400 ящиків з ковбасою загальною вагою 9,8 тонни, прямувала до Криму через пункт пропуску "Перекоп" на адресу приватних підприємців з Сімферополя та Феодосії.

У відомстві стверджують, що при документарному контролі вантажу інспекторами Россільгоспнагляду було встановлено, що у всіх ветеринарно-супровідних документах на продукти не вказано повну адресу одержувачів: в них вписали лише міста та прізвища адресатів.

Реклама:

"Крім того, на маркуванні значної частини ковбасних виробів не виявилося дати їх вироблення, що є грубим порушенням норм і вимог чинного законодавства у сфері безпеки продуктів харчування. При цьому постачальники не забезпечили наявність у транспорті технологічного проходу, необхідного для проведення фізичного контролю вантажу", - сказано в повідомленні.

За даними Россільгоспнагляду, в машині також перебували заборонені до ввезення сирокопчені та сиров'ялені ковбасні вироби "з вмістом свинячого сала, що не пройшов встановленої в цілях запобігання занесення африканської чуми свиней обов'язкової термічної обробки".

У зв'язку з цим вся партія ковбасної продукції повернута на материкову Україну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: