Прибутковість облігацій Іспанії знизилася до мінімуму

Четвер, 16 січня 2014, 16:41

Витрати на позики для Іспанії впали до рекордно низького рівня в ході проведення аукціону з продажу трирічних облігацій.

Про це повідомляють "Вести.ru".

Як наголошується, міністерство фінансів Іспанії продало облігацій на 2,66 млрд євро з терміном погашення в 2017 році. Прибутковість становила 1,595%, і це найнижчий рівень з 2004 року, коли Bloomberg почало збирати такі дані.

Це свідчить про те, що четверта за величиною економіка єврозони відновлюється.

Реклама:

Іспанський уряд також продав облігації на 1,81 млрд євро з погашенням в 2026 році і на 1,44 млрд євро з погашенням в 2026 році. Загальний обсяг розміщених облігацій становив 5,91 млрд євро при цільовому діапазоні 4,5-5,5 млрд євро.

На вторинному ринку прибутковість 10-річних державних облігацій знизилася на 1 пункт до 3,75%.

Як повідомлялося, з початку року на європейському борговому ринку спостерігається ралі завдяки вдалому розміщенню боргових паперів Ірландії. Саме цей фактор став причиною різкого падіння доходностей індикативних облігацій периферійних країн єврозони, таких як Іспанія, Португалія і Греція.

Експерти та учасники ринку вважають, що європейський борговий ринок в цілому має непогані шанси продовжувати рости, а ті провали, які може провокувати ситуація в США, будуть досить швидко викуплятися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!