На розвиток Придунав'я виділять майже 7 мільярдів

Понеділок, 25 листопада 2013, 20:04

Кабмін прийняв концепцію Державної цільової регіональної програми розвитку українського Придунав'я на 2014-2017 роки загальною вартістю 6,829 мільярда гривень.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

"Виконання програми розвитку українського Придунав'я забезпечить подальший соціально-економічний розвиток цього регіону, підвищить ефективність використання його внутрішнього природно-ресурсного потенціалу, створить сприятливий інвестиційний клімат в придунайських районах", - сказав Прасолов.

За словами міністра, необхідність у розробці програми зумовлена ​​ще й тим, що попередня програма комплексного розвитку українського Придунав'я на 2004-2011 роки виконана не в повному обсязі.

Реклама:

"Це пов'язано, зокрема, з фінансово-економічною кризою 2008 року. Тоді на реалізацію програми передбачалося направити 6,421 млрд гривень, але фактичне фінансування становило 32% від запланованого" ​, - заявив Прасолов.

Як зазначив міністр, орієнтовний обсяг фінансування програми за рахунок коштів державного бюджету складе 6,654 млрд гривень, місцевих бюджетів - 175 млн гривень. Державним замовником цієї програми визначені Одеську облдержадміністрацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: