Єврозона виділить Кіпру 1,5 мільярда фіндопомоги

Субота, 14 вересня 2013, 12:48

Механізм фінансової стабільності надасть Кіпру другий транш фінансової допомоги в 1,5 мільярда євро до кінця вересня.

Про це йдеться в повідомленні Єврогрупи, пише "Прайм" .

Напередодні джерело, знайоме з ситуацією, розповіло журналістам, що перерахування цього кредиту може відбутися 27 вересня.

Країни єврозони і МВФ домовилися про виділення Кіпру до 10 мільярдів євро фінансової допомоги навесні поточного року за умови реалізації в країні програми відновлення економіки і фінансового сектора. Представники кредиторів побували на Кіпрі для першої оцінки ситуації у другій половині липня.

Реклама:

Рада міністрів фінансів країн єврозони (Єврогрупа) на засіданні в п'ятницю обговорила питання Кіпру та відзначила прогрес у відновленні економіки країни, досягнутий протягом літа, зазначив на прес -конференції за підсумками засідання глава Єврогрупи Йерун Дейссельблум.

"Єврогрупа вітає виділення наступного траншу фінансової допомоги Кіпру. Перерахування 1,5 мільярда євро очікується до кінця вересня. Правління МВФ планує вирішити питання перерахування 86 мільйонів євро 16 вересня", - йдеться в заяві Єврогрупи.

"Оскільки короткострокові економічні перспективи залишаються важкими і схильними до значної невизначеності, продовження повного і своєчасного здійснення політики (з відновлення економіки острова) як і раніше є необхідним для успіху програми", - наголошується в заяві. Єврогрупа, зокрема, чекає швидкого втілення в життя плану з протидії відмиванню грошей на Кіпрі.

Формально схвалити перерахування коштів від імені єврозони повинен ще МФС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: