Європейські банки повинні сильно скоротити активи

Понеділок, 12 серпня 2013, 15:38

Найбільші банки в Європі повинні будуть скоротити активи на 661 млрд євро і додати 47 млрд євро нового капіталу протягом наступних п'яти років.

Такі цифри випливають з дослідження, проведеного Royal Bank of Scotland, який виділив Deutsche Bank, Credit Agricole і Barclays в якості банків, що найбільше потребують нового капіталу, пишуть "Вести экономика".

При цьому в RBS відзначили, що навіть через п'ять років після фінансової кризи у європейських банків як і раніше "занадто великі шанси на банкрутство".

У цілому банкам єврозони необхідно скоротити до 2018 року 3,2 трлн євро (4,3 млрд доларів) активів відповідно до вимог "Базель III".

Реклама:

Найбільший тягар ляже на малі банки, які повинні зменшити свої активи на 2,6 трлн євро (3,5 трлн доларів), що викликає побоювання в різкому скороченні обсягів кредитування малих і середніх підприємств.

"Борги обтяжують практично всі країни Європи, що підтверджують баланси банків, - говорить Джеймс Чаппелл, аналітик Berenberg bank. - Основна проблема полягає в тому, що банки не мають у своєму розпорядженні достатній капітал, щоб списати борги".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!