Італійці засудили швейцарського мільярдера до 18 років ув'язнення

Вівторок, 4 червня 2013, 17:31

Швейцарський мільярдер Стефан Шмідайні був засуджений італійським судом до 18 років тюремного ув'язнення.

Про це передає "Лєнта.ру" з посиланням на SwissInfo.

Суд визнав 65-річного бізнесмена винним у загибелі більш ніж двох тисяч осіб, які працювали на його фабриках, де використовувався шкідливий для здоров'я, але тоді ще не заборонений азбест.

У лютому 2012 року Шмідайні був засуджений до 16 років тюремного ув'язнення. Після розгляду апеляції бізнесмена термін був збільшений. Апеляційний суд також зняв звинувачення щодо партнера Шмідайні по бізнесу, бельгійця Жана-Луї Марі Гіслен де Картьє.

Реклама:

Як вказує Reuters, в червні суд також постановив, що Шмідайні повинен виплатити мільйони євро в якості відшкодування збитку постраждалим, їх родичам, а також місцевій владі.

Адвокат бізнесмена заявив, що Шмідайні має намір оскаржити вирок у вищому апеляційному суді Італії. Мільярдер продовжує заперечувати свою провину, заявляючи, що звинувачення проти нього необґрунтовані.

За оцінками журналу Forbes, статки Шмідайні становлять три мільярди доларів.

У 1976 році бізнесмен очолив Schmidheiny's Swiss Group, в яку входила компанія Eternit, що випускає будматеріали з використанням азбесту.

Як вважає слідство, азбестове виробництво стало причиною легеневих і онкологічних захворювань працівників фабрик Eternit в Генуї. У 1950-80-х роках майже три тисячі осіб померли.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: