У США почали перевірку цінових маніпуляцій з нафтою

Вівторок, 25 червня 2013, 19:24

Американська фінансова влада почала розслідування з питань ціноутворення на ринку нафти і нафтопродуктів.

Таким чином, в США пішли по стопах європейських регуляторів, які ведуть перевірку можливих фактів маніпуляцій з цінами на нафту на світових ринках, передають "Вести экономика".

Згідно із інформацією агентства Bloomberg розгляд було ініційовано Федеральною торговою комісією США (Federal Trade Commission). Поки що мова йде про попередній етап перевірки. Співробітники комісії вивчають відомості, які вдалося зібрати їх європейським колегам.

Федеральна торгова комісія, зокрема, на постійній основі здійснює перевірки на предмет картельних змов на оптовому і роздрібному ринках цін на бензин в США.

Реклама:

Джерела Bloomberg, близькі до комісії, стверджують, що представникам інформаційно-цінового агентства Platts, яке відповідає за публікацію цін на нафту, незабаром можуть бути вислані повістки для подання свідчень у цій справі.

У травні 2013 року європейські регулятори провели обшуки в офісах Royal Dutch Shell, Statoil, BP і Platts. Вони також попросили найбільших нафтотрейдерів Vitol, Gunvor і Glencore Xstrata про співпрацю в даному питанні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!