Путін хоче помиритися з Грузією

Вівторок, 11 червня 2013, 20:49

Росія хоче відновити відносини з Грузією в повному обсязі, співпраця правоохоронних органів стане першим кроком до скасування віз.

Про це повідомив президент РФ Володимир Путін, передають "РИА новости".

"Ми хочемо співпрацювати, хочемо працювати, хочемо відновити відносини в повному обсязі", - сказав він у вівторок.

При цьому президент підкреслив, що якщо вийде налагодити таку роботу у сфері "правоохоронних органів, спеціальних служб, це буде першим кроком до того, щоб відновити безвізовий режим".

Крім того, відповідаючи на запитання, чи готова Росія взяти допомогу Грузії щодо забезпечення безпеки на сочинській Олімпіаді, Путін заявив: "Так, звичайно. Ми взагалі готові до такої допомоги. Ми хочемо відновлення відносин".

"Ми ставимося до Грузії дуже тепло. Ми дуже близькі народи", - додав він.
 
"Що стосується рішення нового уряду Грузії взяти участь в Олімпіаді, зробити якісь інші кроки назустріч, ми їх бачимо", - додав він.

"Ми ухвалили рішення про допуск грузинських товарів на російський ринок. Ми розуміємо, що це важливо, може бути не ключове питання, але це важливо для Грузії, для її економіки. Ми будемо і далі діяти в цьому напрямку", - сказав Путін.

Як відомо, візовий режим між двома країнами введений в 2000 році.

На відміну від росіян, для яких відповідно до указу президента Грузії Михайла Саакашвілі з лютого 2012 року візи для перебування до 90 днів скасовані, для громадян Грузії, які бажають в'їхати в РФ, віза потрібна.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: