Fitch може підвищити рейтинг агрохолдингу Бахматюка

Вівторок, 12 березня 2013, 20:16

Рейтингове агентство Fitch Ratings помістило рейтинг дефолту емітента (РДЕ) агрохолдингу "Авангард" в нацвалюті "B" і рейтинг за нацшкалою "A+ (ukr)" на перегляд для можливого підвищення.

Про це йдеться у повідомленні Fitch, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно із ним, такі рейтингові дії послідували за оголошенням, що ключові операційні дочірні компанії "Авангарду" забезпечать безумовне поручительство на солідарній основі материнської компанії "Укрлендфармінг" (UkrLandFarming, ULF), яка планує випуск єврооблігацій на 500 млн доларів.

Fitch пояснює, що така інформація свідчить про більш тісні правові зв'язки між "Авангардом" і материнською компанією та підтверджує стратегічну важливість "Авангарду", найбільшого українського виробника яєць і яєчних продуктів, для всієї групи.

Реклама:

Крім того Fitch підтвердило довгостроковий РДЕ в іноземній валюті "Авангарду" "B" зі стабільним прогнозом і рейтинг його єврооблігацій "B".

Нагадаємо, власником агрохолдингу Ukrlandfarming є Олег Бахматюк.

В управлінні Ukrlandfarming перебуває понад 530 тис га землі.

Основні напрямки діяльності: рослинництво, насінництво, молочне і м'ясне тваринництво, птахівництво, виробництво яєць і яєчного порошку, виробництво цукру, переробка, зберігання і торгівля зерновими і технічними культурами, дистрибуція насіння, засобів захисту рослин, мінеральних та спеціальних добрив, агротехніки, запчастин, технічний сервіс.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: