Стан озимих в Україні покращився

Понеділок, 18 лютого 2013, 14:40

За даними на 15 лютого 2013 року сходи озимих зернових культур в Україні отримані на 7,9 млн га, або 97,7% від усієї засіяної площі (8,1 млн га).

При цьому в доброму стані знаходяться сходи на площі 4,8 млн га (61,1%), в задовільному - на 2,4 млн га (30,3%), в слабкому і розрідженому - на 0,7 млн га (8,6%), пише "ПроАгро".

У порівнянні із ситуацією на 1 лютого 2013 року стан посівів в цілому по Україні дещо покращився, зокрема, кількість посівів, що знаходяться в хорошому стані, збільшилася на 7 тис га, у задовільному - на 46,4 тис га.

Поліпшення стану озимих пов'язане з теплою погодою в першій половині місяця практично на всій території України, однак найбільш сприятливо вона впливала на посіви в Криму.

Реклама:

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня Мінагропрод повідомляв, що поточний стан озимих кращий, ніж в середньому на кінець зими за останні роки, проте погодні ризики для посівів у ряді областей зберігаються, що пов'язано з можливим утворенням крижаної кірки на перезволожених грунтах в разі зниження температури.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: