Колесніков каже, що Hyundai дістався йому від попередників

Середа, 26 грудня 2012, 10:17

Екс-міністр інфраструктури Борис Колесніков заявляє, що проект Hyundai дістався йому від попереднього керівництва міністерства.

Про це він сказав в інтерв'ю ввиданню Forbes, коментуючи ситуацію з поїздами Hyundai.

"Цей проект дістався мені від попереднього керівництва міністерства. Тим не менш, як людина, яка брала безпосередню участь в цьому проекті, можу заявити, що всі технічні служби "Укрзалізниці" не просто просили, але наполягали на впровадженні поїздів з місцями для сидіння", - зазначив Колесніков.

За його словами, збитки "Укрзалізниці" складають 6,5 млрд гривень в рік, при тому, що раніше вони доходили до 8 млрд гривень.

Реклама:

"Укрзалізниця" наполягала на такому парку поїздів, і його придбали. Що стосується розмов на тему "дорого - дешево", то поїзди Siemens, як правило, коштують на 30-35% дорожче. Тому альтернативи немає. Потяги запустили до Євро-2012. Це була основна вимога для зручності пересування туристів", - сказав екс-міністр.

Він підкреслив, що компанія Hyundai повністю визнала свої помилки.

"Вона проведе модернізацію всього складу своїх потягів у Дарницькому депо", - повідомив Колесніков.

Екс-віце-прем'єр також визнав, що є недоробки як з боку виробника, так і з боку експлуатанта.

"Якщо компанії хочуть продавати потяги "Укрзалізниці", вони повинні виробляти їх в Україні. Компанія Hyundai хоче виробляти потяги на своєму українському заводі. Якщо потяги будуть адаптовані, це не вплине на подальшу співпрацю з Hyundai. Впевнений, всі помилки будуть усунені. Всі потяги знаходяться на гарантії Hyundai, і компанія компенсує за всі поломки", - зазначив він.

Нагадаємо, куплені у південнокорейської фірми Hyundai швидкісні потяги не витримують морозної зими, ламаються один за одним і простоюють годинами.

Як відомо, президент Віктор Янукович розкритикував рішення про закупівлю іноземних швидкісних електропоїздів для України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: