У Клименка вихваляються збільшенням зборів до бюджету

П'ятниця, 9 листопада 2012, 18:43

З початку року до загального фонду держбюджету зібрано 42,6 млрд гривень податку на прибуток. Це на 11,6% більше, ніж передбачали планові показники Мінфіну.

Про це йдеться у повідомленні ДПС, оприлюдненому на сайті відомства.

"Найбільшого зростання порівняно з минулим роком зі сплати податку на прибуток досягнуто у галузі виробництва деревини та виробів з деревини. З початку року від цих підприємств бюджет отримав 167,4 млн гривень, що в 1,4 рази перевищує минулорічний показник. Тоді було сплачено лише 69,9 млн гривень цього податку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, також суттєво збільшили сплату податку на прибуток підприємства, що спеціалізуються на виробництві неметалевих мінеральних виробів. У поточному році вони сплатили більше на 60 відсотків, ніж торік – 479,9 млн гривень проти 298,6 млн гривень у 2011 році.

Реклама:

"Зростання зборів від оподаткування прибутку фіксується і в целюлозно-паперовій промисловості, видавничій справі. Учасники цього сегменту у 2012 році сплатили 389,5 млн гривень. Це майже на 32% більше, ніж у минулому році, коли бюджет отримав від цієї галузі лише 295,6 млн гривень", - говориться у повідомленні.

На думку фахівців податкової служби, перевищення реальних надходжень над прогнозними відбулося як внаслідок ефективної роботи із руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань, ухилення від сплати податків, так і як результат позитивної динаміки розвитку національної економіки.

Загалом, станом на 1 жовтня 2012 року в Україні податок на прибуток сплачують понад 379,6 тис платників.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: