Колесніков хоче ввести безконтактні залізничні квитки

Середа, 17 жовтня 2012, 14:38

Міністерство інфраструктури ініціює введення безконтактних залізничних квитків.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков, передають "Українські новини".

Чиновник повідомив також, що необхідність продажу залізничних квитків у безконтактній формі обумовлена розвитком сучасних технологій і боротьбою зі спекулянтами.

Колесніков заявив, що для боротьби з перекупниками з початку весняного розкладу планується ввести нові нормативи повернення коштів за невикористані квитки.

Реклама:

Так, уточнив чиновник, при поверненні квитка за менш ніж 3 години до відправлення потяга планується повертати 50% його вартості, а після відправлення потяга - тільки 10%.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" хоче у 2013 році на оновлення рухомого складу спрямувати 8,66 млрд гривень.

Як повідомлялося, нещодавно прем'єр-міністр Микола Азаров зазначив, що для модернізації "Укрзалізниці" необхідно побудувати 400-500 поїздів, а віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков у Берліні заявив, що Україна потребує значного оновлення залізничного пасажирського рухомого складу.

Проте Колесніков зазначив, що коштів на оновлення залізничного пасажирського рухомого складу немає.

"Адміністрація завжди купувала ці поїзди за власні гроші, хоча за законом саме держава має забезпечувати фінансування закупівель поїздів для перевезення пасажирів", - заявили також у прес-службі "Укрзалізниці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!