S&P підтвердило рейтинги Дніпропетровська

Вівторок, 18 вересня 2012, 16:41

Агентство Standard&Poor's підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг емітента "В" і рейтинг за національною шкалою "uaA-" міста Дніпропетровськ.

Про це сказано у повідомленні S&P, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, прогноз рейтингів - "стабільний".

Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту "4" залишається без змін.

Реклама:

У повідомленні вказується, що рівень рейтингів Дніпропетровська відображає значну слабкість української системи суспільних фінансів, яка обумовлює низьку фінансову гнучкість і передбачуваність бюджетних показників Дніпропетровська, великий обсяг умовних зобов'язань, пов'язаних з міськими комунальними підприємствами, а також слабку і концентровану економіку міста.

Вплив цих несприятливих факторів компенсується низьким борговим навантаженням міста і сильною фінансовою підтримкою з боку центрального уряду.

Прогноз "стабільний" відображає базовий сценарій S&P, в основі якого лежить припущення про те, що, незважаючи на можливе уповільнення темпів зростання економіки і податкових доходів, зважена політика міста щодо витрат у поєднанні з підтримкою уряду, найімовірніше, дозволить місту в середньостроковій перспективі отримати поточний профіцит більше 5% і лише помірний дефіцит з урахуванням капітальних витрат.

Крім того, прогноз відображає низькі рівні повного боргу і витрат на його обслуговування і погашення в 2012-2014 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!