Кабмін готується допомагати підприємствам за рахунок бюджету

П'ятниця, 31 серпня 2012, 16:02

Кабінет міністрів пропонує ввести механізм надання державної допомоги підприємствам.

Текст відповідного законопроекту "Про державну допомогу суб'єктам господарювання" (№11118 від 30 серпня 2012 року) зареєстровано у Верховній раді, інформує УНІАН.

Документом передбачається, що повноваження з моніторингу, ведення реєстру, складання звіту, а також визначення впливу надання державної допомоги на конкуренцію і міжнародну торгівлю покладаються на Антимонопольний комітет, який не є постачальником державної допомоги.

Витрати на держдопомогу підприємствам передбачаються в держбюджеті або в місцевих бюджетах.

Реклама:

Відповідно до пояснювальної записки до документа, законопроектом також вводиться поняття незначної допомоги (de minimis), сукупний розмір якої упродовж трьох років не повинен перевищувати 2,5 млн. грн, що відповідає пороговому показникові у розмірі 200 тис. євро, визначеному в законодавстві Європейського Союзу і проекті Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС.

Дія закону не поширюється на підтримку сільського господарства, обороноздатності країни і послуги суб'єктів господарювання, які забезпечують суспільні потреби, якщо застосування закону не дозволяє їм виконувати свої обов'язки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: