ЄЦБ готовий і надалі підтримувати банки

П'ятниця, 15 червня 2012, 12:55

Європейський центробанк (ЄЦБ) продовжить слідувати політиці цінової стабільності і готовий підтримати банківську систему єврозони у разі потреби, але при цьому не виходитиме за рамки мандата.

Про це повідомив глава ЄЦБ Маріо Драгі, передає Reuters.

"Інфляційні очікування зафіксовані, інфляційних ризиків не спостерігається в жодній країні євро зони. І в разі появи ризиків цінової стабільності, у євросистеми достатньо інструментів для поглинання зайвої ліквідності", - сказав Драгі.

"Євросистема також продовжить надавати ліквідність кредитоспроможним банкам при необхідності", - сказав він.

Реклама:

Європейський центробанк скоротив процентні ставки до рекордного мінімуму на рівні 1% в кінці минулого року, переключившись на надання дешевих кредитів багатостраждальним банкам регіону.

За словами Драгі, повністю вплив низьких процентних ставок і програми дешевого трирічного кредитування банків поки ще не проявився до кінця.

Драгі в черговий раз нагадав, що завдання посилення економічного зростання в єврозоні як і раніше лежить на плечах лідерів регіону, а не ЄЦБ, додавши, що національні реформи щодо стимулювання зростання повинні проводитися поряд з реформами податково-бюджетної політики.

Драгі також зазначив, що він активно співпрацює з Єврокомісією в розробці довгострокового плану для економічного та монетарного союзу, який буде містити цілі, умови та інші необхідні елементи для забезпечення стабільності і чіткого управління економікою регіону.

"Цінова стабільність залишиться основою економічного і монетарного союзу, як і раніше. Але для забезпечення більш широкої економічної стабільності нам необхідні більш міцні основи в галузі фінансового, податково-бюджетного та структурного проведення політики".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: