НКРЕ планує збільшити тариф для населення, яке споживає забагато електроенергії

Четвер, 19 квітня 2012, 18:38

Національна комісія, що здійснює державне регулювання в галузі енергетики, планує збільшити тариф на електроенергію для населення, яке споживає понад 800-1000 кВт-год на місяць.

Про це заявив голова НКРЕ Сергій Титенко, повідомляє агентство "Українські новини".

Таким чином, компанія має намір ввести додаткову категорію споживачів серед населення.

При цьому, за словами Титенка, НКРЕ працює над тим, щоб від цього не постраждали соціально незахищені верстви населення.

Реклама:

"Є люди, які проживають у будинках, що використовують електроопалення, споживаючи понад 1000 кВт/год на місяць. Ми будемо уважно вивчати це питання", - сказав він.

За його словами, у зазначену категорію потрапляє 10% населення.

Як повідомлялося, із квітня 2011 року НКРЕ підвищила тарифи для населення на 15%.

Зокрема, тариф на електроенергію для населення при споживанні менше 150 кВт-год на місяць підвищився до 28,02 коп./кВт-год (із ПДВ), при споживанні понад 150 кВт-год тариф підвищився до 36,48 коп./кВт-год.

Для багатодітних, прийомних родин і дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання тариф підвищився до 28,02 коп./кВт-год.

Для населення, яке проживає в сільській місцевості - при споживанні менше 150 кВт-год на місяць тариф підвищився до 25,92 коп./кВт-год, при споживанні понад 150 кВт-год на місяць - до 33,72 коп./кВт-год.

Для населення, яке проживає в житлових будинках, обладнаних кухонними електроплитами та/або електроопалювальними установками (у тому числі у сільській місцевості) тариф підвищився до 21,54 коп./кВт-год при споживанні менше 250 кВт-год електроенергії і до 28,02 коп./кВт-год при споживанні понад 250 кВт-год.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!