НБУ дозволить банкам не перераховувати резерви на окремий рахунок

Четвер, 19 квітня 2012, 13:26

Нацбанк планує до кінця 2012 року відмовитися від принципу перерахування банками частини обов'язкових резервів на окремий рахунок у центральному банку.

Про це повідомила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова, передає "Інтерфакс-Україна".

"Почали і продовжуємо політику зниження обов'язкових резервів. Зі 100% до 60% (на окремому рахунку) вже знизили. До кінця року плануємо довести до нуля, коли всі обов'язкові резерви зберігаються в комбанках", - сказала Щербакова.

"Банки підвищили ставки для населення (у минулому році), а це вплинуло на ставки кредитів для економіки. Зараз почалася тенденція зниження. Залишки на коррахунках намагаємося утримувати скоординованою політикою НБУ і уряду, розуміємо, коли можуть бути провали", - сказала Щербакова.

Реклама:

Нагадаємо, НБУ з 31 березня 2012 встановив порядок формування обов'язкових резервів банками України, яким передбачається перерахування на окремий рахунок в центробанку 60% (раніше 70%) від суми обов'язкових резервів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!