МВФ назбирав 320 мільярдів доларів на боротьбу з кризою єврозони

Четвер, 19 квітня 2012, 13:13

Міжнародний валютний фонд зібрав 320 мільярдів доларів у прагненні підвищити міць для боротьби з борговою кризою єврозони.

Глава фонду Крістін Лагард повідомила про отримання МВФ зобов'язань про надання 34 мільярдів доларів в рахунок коштів для боротьби з кризою єврозони, у тому числі 8 млрд доларів від Польщі і "значної суми" з боку Швейцарії, пише Reuters.

"Забезпечення того, щоб МВФ мав достатні ресурси для боротьби з кризою і сприяв глобальній економічній стабільності - в інтересах усіх наших членів", - сказала Лагард.

Лагард сподівається зібрати подібних зобов'язань, принаймні, на 400 млрд доларів в рамках засідань "Великої двадцятки", МВФ та Світового банку у Вашингтоні на цьому тижні.

Реклама:

Проблема боротьби з борговою кризою набула актуальності на тлі зростання вартості запозичень для Іспанії та Італії, підсилило побоювання, що криза єврозони може розгорітися з новою силою, поставивши під загрозу відновлення всієї світової економіки.

Сполучені Штати відмовилися надати додаткові кошти МВФ, заявивши, що вони вже внесли свій вклад в рамках забезпечення доларовою ліквідністю європейські банки.

Європа ж заявила, що дасть МВФ близько 200 мільярдів доларів, а Японія пообіцяла надати 60 мільярдів доларів, ставши першою неєвропейської нацією, що запропонувала свою допомогу.

Швеція пообіцяла направити в фонд 10 мільярдів доларів, довівши свою участь до 14,7 мільярда доларів, тоді як Данія висловила готовність надати 7 мільярдів доларів, а Норвегія - 9,3 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: