У чиновників столичної мерії зарплата зросте на 25% - ЗМІ

Четвер, 5 січня 2012, 12:15

У чиновників столичної мерії у 2012 році зросте зарплата.

"Зарплату підвищать після реорганізації та скорочення 600 чиновників. Підняття зарплат всім співробітникам виправдане, адже на тих, хто залишиться, ляже додаткове навантаження", - сказало джерело газеті "Сегодня" в керівництві КМДА.

Але офіційно кажуть, що фонд зарплати не збільшиться, а підвищення торкнеться тільки рядових співробітників - голова КМДА та його заступники, швидше за все, будуть отримувати стільки ж, скільки і в 2011 році.

Крім того, є ще одна причина для зростання доходу столичних чиновників.

Реклама:

Як пояснили виданню в фінуправлінні, зарплата зростає через те, що з 1 січня піднявся рівень "мінімалки" в цілому в країні (з 1 січня вона збільшується на 69 гривень до 1073 гривень і поступово буде підвищуватися протягом року: 1 квітня, 1 липня, 1 жовтня та 1 грудня - до 1134 гривень).

У мерії прогнозують, що рядові співробітники, у яких була найменша зарплата, будуть отримувати на 15% більше.

А якщо врахувати ще й економію від скорочених, то зростання може становити навіть 20-25%.

"Звичайно, ми будемо раді будь-якій надбавці, навіть якщо це буде підвищення на кілька сотень гривень. Адже на зарплату в 2 тис гривень особливо не розгуляєшся. Але головне, щоб збереглися всі надбавки та премії, які складають значну частину нашого прибутку. Можливо, в цьому році вони зростуть", - розповіла нам робітниця одного з управлінь мерії.

А ось керівники на підвищення не особливо розраховують.

"У мене зараз ставка 5,9 тис гривень, а всього я отримую близько 12-13 тис на місяць. Це з урахуванням різних премій, надбавок, доплати за ранг, за вислугу. Я ж працював довго заступником міністра. Точно буду знати через декілька днів, коли все порахую для декларації. А підвищення зарплати цього року на керівниках міськадміністрації не позначиться, оскільки ми отримуємо ставку значно більшу від мінімальної", - сказав нам перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

Що стосується начальників головних управлінь, то вони отримують ставку близько 4 тис гривень, а з преміями і надбавками виходить приблизно 8 тис.

Нагадаємо, в цілому витрати на функціонування мерії (в тому числі і на зарплату) в цьому році скорочуються на 1,1% і становлять 600 млн гривень (у 2011 році було 607 млн).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!