Азаров після Різдва підіб’є підсумки 2011 року

Неділя, 25 грудня 2011, 10:42

Прем'єр-міністр Микола Азаров планує провести після 10 січня 2012 року провести прес-конференцію, на якій будуть підбиті підсумки 2011 року.

Про це він написав у п’ятницю на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Я планую провести таку підсумкову прес-конференцію після 10 січня, коли будуть підведені підсумки 2011 року", - написав Азаров.

Він також зазначив, що "рік, який минає, був дуже важким, але разом з тим і цікавим, в тому числі і на знакові події".

Реклама:

"Найбільш знаковою подією я вважаю рекордний урожай зернових. Україну зібрала 58 млн. тонн. Чому я називаю цю подію знаковою? По-перше, тому що благополуччя досягнуто в дуже важких умовах, якщо говорити про погоду: весь травень і майже весь червень не було дощів. А це, як ви розумієте, для сільського господарства надзвичайно складна ситуація. Дуже важко було з фінансуванням сільського господарства. І разом з тим реалізація нових підходів, нових програм дозволила в цих важких умовах отримати рекордний урожай зерна. А середня врожайність у деяких господарствах значно перевищувала середньоєвропейський рівень, тобто за цим показником ми вже досягли європейського рівня. Такий результат дозволяє нам планувати й подальші завдання з розвитку нашого АПК", - зазначив Азаров.

"До того ж, ми отримали хороший урожай соняшнику, цукрових буряків, отримали хороший приріст виробництва м'яса свинини і птиці. Словом, ще раз підкреслюю, рекордний урожай для мене є знаковою подією, яка каже, що і в інших галузях народного господарства можна досягати хороших показників", - додав прем'єр.

"Звичайно, не можна не сказати про те, що, незважаючи на зростання цін на газ, величезні внутрішні і зовнішні борги, фінансова система Україна показала свою стабільність. І сьогодні, 23 грудня, виплачені повністю пенсії за 2011 рік, а через кілька днів закінчиться перерахування всіх необхідних ресурсів для виплати зарплати", - підсумував Азаров.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!