Злочевський вирішив заробити на утилізації шин

Четвер, 10 листопада 2011, 17:16

Імпортери і виробники шин будуть платити за їх утилізацію за ставками Мінприроди.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на сайт уряду.

Кабмін оприлюднив прийняту 27 липня постанову №1136 "Деякі питання збору, заготівлі та утилізації зношених шин", згідно з якою імпортери і виробники автомобільних шин повинні самостійно займатися їх утилізацією або сплачувати збір за неї за ставками, визначеними Мінприроди за погодженням Мінекономрозвитку.

Згідно з документом у разі відсутності власної заготівлі та утилізації зношених шин, імпортерам і виробникам необхідно укласти договір з державним підприємством "Укрекоресурси" або суб'єктами господарювання, що мають відповідну ліцензію.

Реклама:

Постанова передбачає, що Мінприроди у місячний строк разом з МЕРТ і Держмитслужбою затвердять порядок збирання, заготівлі та утилізації зношених шин та здійснення відповідного контролю.

Документ встановлює, що Держмитслужба буде передавати Мінприроди та державній екологічній інспекції інформацію про митне оформлення шин.

Уряд також доручив міністерствам і відомствам, а також місцевим органам влади сприяти залученню інвестицій у розвиток системи збирання, заготівлі та утилізації зношених шин.

Нагадаємо, що раніше міністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський заявляв, що в Мінприроди звернулося декілька інвесторів, готових побудувати потужні заводи з утилізації шин.

Однією з найбільш поширених технологій таких заводів є переробка шин в дрібну крихту з подальшим її використанням у будівництві доріг. Міністр також зазначав, що введення плати не буде обтяжливим для виробників та імпортерів шин.

Мінприроди прогнозувало, що прийняття постанови дозволить в 2011 році утилізувати 10% ввезених шин, в 2012-му - 15%, в 2013-му - 20%, в 2014-му - 25%, в 2015-му - 30%, в 2016 -му і в наступні роки - 35%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!