Золото відновило ріст після різкої корекції

Середа, 24 серпня 2011, 17:27

Ціни на золото ростуть після різкої корекції напередодні, тому що інвестори не хочуть продавати, чекаючи новин з конференції ФРС США.

В 14,35 золото торгувалося по 1.841,04 долара за тройську унцію в порівнянні з 1.829,65 на закриття торгів у вівторок, повідомляє Reuters.

З початку місяця ціни зросли на 13,5 відсотка завдяки зниженню кредитного рейтингу США, побоюванням, пов'язаним з борговою кризою в єврозоні, і ймовірністю продовження валютного стимулювання в США.

Це найбільш різке місячне зростання за 12 років.

Реклама:

Багато інвесторів вважають, що глава ФРС США Бен Бернанке на зустрічі в штаті Вайомінг, що починається в четвер, оголосить про третій етап валютного стимулювання.

"Всі чекають завтра і виступу Бернанке в Джексон Хоул. Будуть різкі перепади цін у міру зміни настроїв", - сказав аналітик VM Group Карл Ферман.

Аналітики вважають, що тенденція до зростання цін збережеться, хоча не виключають різкої корекції, особливо якщо ФРС не оголосить про нові заходи стимулювання економіки.

Така корекція дасть інвесторам гарну можливість для покупок.

"Ціни можуть впасти і на 200 доларів і на 300 доларів, але це не позначиться на довгостроковій тенденції до зростання", - сказав директор з інвестицій London & Capital Ашок Шах.

Запаси найбільшого у світі "золотого" ETF-фонду SPDR Gold Trust у вівторок знизилися майже на 25 тонн - це найбільш істотний спад з 25 січня. У той же час на фізичних ринках в Азії підйом активності, так як ціни знизилися з рекордної позначки.

Ціни на срібло в 14.35 зросли до 41,89 долара за унцію з 41,82 на закриття торгів у вівторок, платина коштувала 1.863,24 долара проти 1.856,80, паладій - 760,50 долара проти 756,95.

Палладій подешевів з початку місяця на 10 відсотків, у той час як всі інші дорогоцінні метали дорожчають.

"Платина вважається дорогоцінним металом і надійним вкладенням, а паладій вважається в основному промисловим металом", - говориться у звіті Standard Chartered.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!