Український експорт: вікно відкривається?

Уряд обіцяє дешеві кредити на овочесховища

Четвер, 9 червня 2011, 20:15

У 2012 році аграрії отримають значну фінансову підтримку від держави у вигляді здешевлення кредитів на будівництво овочесховищ.

Про це після засідання уряду повідомив Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, передає "ЛІГАБізнесінформ".

"Було ухвалено рішення, що наступного року держава виділить кошти на здешевлення кредитів та часткову компенсацію коштів, витрачених на будівництво овочесховищ для того, щоб стимулювати розвиток логістики", - повідомив глава Мінагрополітики.

За словами Присяжнюка, прем'єр-міністр Микола Азаров дав чітко зрозуміти, що розвиток логістики буде на контролі не тільки міністерства, а й уряду.

Реклама:

"Зараз в пріоритеті держави - будівництво овочесховищ, підготовка до збирання і, звичайно, скорочення витрат на посередницькі послуги, які стимулюють зростання цін на овочі та фрукти. Сьогодні на засіданні ми їх скоротили в рази", - зазначив міністр.

Нагадаємо, причинами, через які овочі в Україні настільки дорогі, Азаров назвав згортання інфраструктури великотоварного виробництва овочів, овочесховищ, холодильників і плодоовочевих баз за останні 20 років.

Це, за його словами, змусило керівництво країни закуповувати імпортну продукцію, яка значно дорожче вітчизняної.

Нагадаємо також, за даними аналітиків проекту, в квітні овочі та фрукти подорожчали майже на 22% в порівнянні з цінами в березні.

А станом на початок травня 2011 року ціни на дану продукцію були на 72% вище, ніж роком раніше.

Наприкінці травня ціни на овочі хоч і залишалися на високому рівні, проте почали поступово знижуватися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: