Києву повернуть усi втраченi активи - чиновник КМДА

Середа, 13 квітня 2011, 12:16

Київська мiська державна адмiнiстрацiя має намiр продовжувати роботу із повернення в судовому порядку незаконно вiдчужених активiв.

Про це заявив начальник Головного управлiння комунальної власностi КМДА Дмитро Парфененко в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

"Ми обов'язково повернемо все, що було вкрадено у киян", - сказав він.

За словами чиновника, загалом у рамках столичної програми приватизацiї за перiод 2007-2010 років було приватизовано 376 об'єктiв нерухомого майна на суму 719 млн. гривень загальною площею 133,2 тис. кв. м i 14 пакетiв акцiй на суму 191,9 млн. гривень.

Реклама:

"Ми не можемо стверджувати, що всi об'єкти були відчужені із порушенням законодавства, тому що вiдповiдь на запитання про законнiсть дає лише суд. Але аналiз процесiв вiдчуження майна дає нам змогу зробити попереднiй висновок, що велика кiлькiсть об'єктiв була вiдчужена із серйозними порушеннями процедури", - сказав вiн.

За словами Парфененка, одним iз найдiєвiших механiзмiв повернення втрачених активiв є захист майнових iнтересiв територiальної громади в судовому порядку.

Так, на його думку, ще можна повернути пакети акцiй ЗАТ "Київмлин" i ВАТ "Київхлiб".

Водночас, Парфененко наголосив, що з комунальної власностi виводилися не лише пакети акцiй.

"Незаконно були приватизовані десятки тисяч квадратних метрiв комерцiйної нерухомостi, десятки гектарiв землi", - зазначив вiн.

Як приклад начальник Головного управлiння комунальної власностi КМДА навiв приватизацiю примiщень площею 563,4 кв. м на вул. Володимирськiй, 46-в ТОВ "Арма-центр", договiр купiвлi-продажу за яким був визнаний в судовому порядку нечинним.

Отже, мiсту повернено майно на суму 4 млн. гривень.

За iнформацiєю Парфененка, примiщення на вул. Грiнченка, 3-а - адмiнiстративна будiвля практично на майданi Незалежностi площею понад 10 тис. кв. м - була продана за 28 млн. гривень ТОВ "Реакс Резиденце", а згодом перепродана iншому покупцевi - ТОВ "Мiлагро".

"Де таке бачено, щоб квадратний метр примiщення в центрi мiста коштував 350 доларів? Це при тому, що влiтку 2010 року орендувати таку нерухомiсть коштувало дорожче!", - наголосив вiн.

Водночас, чиновник повiдомив, що "скасування ранiше ухвалених рiшень Київради щодо вже вiдчужених об'єктiв не матиме юридичних наслiдкiв i не зумовить повернення спiрних активiв у комунальну власнiсть".

"Стосовно тих об'єктiв, якi ще не продані, такий шлях можливий. Восени 2010 року ми виносили на сесiю проект рiшення про вилучення зi спискiв на приватизацiю понад 300 об'єктiв - примiщень, де розмiщуються мiськi служби та державнi установи", - нагадав Парфененко.

Як повiдомлялося, голова КМДА Олександр Попов на сесiї Київради 31 березня оприлюднив данi про незаконне вiдчуження активiв, звинувативши в причетностi до цього оточення київського мiського голови й безпосередньо самого секретаря Київради Олеся Довгого.

При цьому Попов заявив, що попереднє керiвництво Київської мiськадмiнiстрацiї та безпосередньо Довгий мають пiти у вiдставку.

Довгий поставив на голосування питання про свою вiдставку, але за це питання проголосували лише 28 депутатiв Київради, 54 - проти.

Попов заявив про намiр сформувати нову бiльшiсть у Київрадi, яка зможе повернути мiсту втраченi активи, щоб мiсто могло iнтенсивно розвиватися.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!