Пенсійний фонд написав листа: платити повинні всі

Середа, 13 квітня 2011, 08:59 -

Пенсійний фонд негативно оцінює можливість надання окремим громадянам права не платити єдиний внесок.

Про це ідеться у листі фонду, розміщеному на сайті Ради підприємців при Кабінеті міністрів.

"Звільнення від сплати єдиного внеску окремих категорій громадян може призвести до зловживань з боку цих осіб. Також це положення ставить їх у привілейоване становище порівняно з іншими категоріями працюючих пенсіонерів або особами, що працюють за сумісництвом, наприклад, працюючими лікарями або вчителями, що призведе до практики подальшого розширення пільг іншим категоріям громадян", - сказано у листі.

Також у фонді зазначають, що у разі звільнення від сплати єдиного внеску окремих категорій платників, необхідно законодавчо визначити ресурси покриття витрат бюджету ПФ.

Реклама:

Як відомо з 1 січня 2011 року в Україні діє закон "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Документ передбачає введення в Україні єдиної системи збору страхових внесків фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Ним передбачено, що єдиний внесок не входить у систему оподаткування.

Податкове законодавство не регулює порядок нарахування, вирахування і сплати єдиного внеску.

Для бюджетних установ сума єдиного внеску розподіляється: на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття - 4,1322%; на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, пов'язаними з похованням, - 3,8567%; на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві і професійного захворювання - 0,551%; на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування (у солідарну систему) - 91,4601%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: